Party-Time Verhuur & Organisatie 25 jaar

“Al 25 jaar een feest met Party-Time Verhuur & Organisatie”

Party-Time Verhuur & Organisatie is al 25 jaar een begrip in Sint-Michielsgestel en de bredere regio. Marcel Kapteijns en Frans Schellings blikken terug op deze enerverende periode waarin zij nooit stil hebben gezeten. Waar ze destijds met 5 zelf in elkaar gelaste statafels begonnen, staat er nu een sterk team met een breed assortiment en 1700 m² opslagruimte.

25 jaar Party-Time Verhuur & Organisatie

Frans: “Dat is voor mijn gevoel écht voorbij gevlogen. Soms denk ik weleens; waar blijft de tijd?”.
Marcel: “Al 25 jaar zijn wij een gevestigd bedrijf in de ruime regio. Het bedrijf waar je alles vindt voor een geslaagd evenement. Dat hebben wij opgebouwd en zijn we natuurlijk ook trots op”.
Frans: “Het enthousiasme waarmee we toen begonnen zijn, dat zit er nu nog steeds in. We zijn voortdurend door blijven bouwen en hebben nooit stilgestaan”.

We zijn gewoon begonnen

Spoel terug naar 1995. Marcel en Frans werken beiden bij Conferentiecentrum De Ruwenberg en samen bedenken ze het concept van Party-Time Verhuur & Organisatie.
Frans: “Marcel werkte als kok en ik zat in de dranken. In de pauzes in de kantine raakten we aan de praat en zo is het idee ontstaan om catering en drank met verhuur te combineren. Een goede combinatie. In 1995 heb ik een aantal statafels aan elkaar gelast en zijn we gestart”.
Marcel: “Tot onze eerste klanten behoorden Café Zaal Overberg en De Ruwenberg, beiden bestellen zij vandaag de dag nog steeds bij ons. In het eerste jaar ging het van 5 al naar 35 statafels. Zo groeide ons assortiment vanuit de vraag van onze klanten. Al snel volgde terraswerk, kopjes en schotels en werd ons aanbod steeds groter”.

Het bouwen aan een professioneel bedrijf

Via mond-tot-mond reclame begon het vuurtje te lopen. Steeds meer bedrijven en particulieren wisten Party-Time Verhuur & Organisatie te vinden.
Marcel: “Eind 1996 ben ik gestopt met mijn baan en ging voor mij de focus volledig op Party-Time. Op dat moment was er ook al voor één persoon fulltime een boterham uit te halen. Voor die tijd combineerden we onze banen met onze opdrachten voor Party-Time”.
Frans: “In 1998 ben ik ook volledig in de zaak gestapt. In 1999 volgden ook de eerste twee werknemers, Astrid en Rudy. Astrid bracht structuur in het bedrijf. We lunchten in die tijd eigenlijk nog niet, wij werkten gewoon door. Dat heeft zij veranderd”. 

Stapsgewijs groeide Party-Time door

Marcel: “Waar we in de beginfase nog thuis een opslag hadden voor onze materialen, groeiden we daar al snel uit. In 1996 huurden we de loods van Mari Kapteijns. Die leek ons eerst te groot, maar deze was al snel gevuld met ons assortiment. Daardoor verhuisden we in 1998 naar het huidige pand op de Genenbergstraat. Van 240 m² naar destijds 900 m²”.
Frans: “Ook deze loods leek ons in eerste instantie te groot, maar het duurde niet lang voordat we daar uit waren gegroeid. Gelukkig hebben we hier door de jaren heen diverse verbouwingen kunnen realiseren waardoor we groeiden naar 1700 m²”.

25 jaar Party-Time -

Ondernemer van het jaar 2016 - Sint-Michielsgestel

Een gerichte focus op verhuur

De combinatie tussen verhuur, drank en catering werkte goed. Party-Time Verhuur & Organisatie speelde voortdurend in op de vragen vanuit de markt.
Frans: “De eerste jaren pakten we alles aan dat voorbij kwam. Feesten organiseren, het verzorgen van catering en het inzetten van bedienend personeel. Als er vraag naar was, dan deden we het. Dat zorgde ervoor dat we groeiden als bedrijf”.
Marcel: “Hierdoor waren wij erg versnipperd bezig en later zijn wij ons meer gaan specialiseren in de verhuur. Dat was in eerste instantie ook onze bedoeling. Waar we vroeger zelf alles voor een klant regelden, zijn we daarna veel meer met andere partijen gaan samenwerken. Toen wij bijvoorbeeld zelf stopten met catering, kwamen veel cateraars naar ons. Zij zagen ons niet meer als concurrent”.

Ontwikkeling naar een exclusieve verhuurder

In 25 jaar Party-Time is er veel veranderd. Het bedrijf, de markt alsmede het type feesten en partijen. Steeds meer mensen hebben zelf statafels en krukken in huis en zijn niet meer volledig afhankelijk van Party-Time Verhuur & Organisatie. Vandaar dat het bedrijf zich blijft ontwikkelen.
Marcel: “Onze focus ligt op de verhuur van materialen. Daar blijven wij ook jaarlijks in investeren. Daarin zien wij ook een verschuiving. Waar we begonnen met de standaardstatafel is Party-Time nu veel meer de partij om opvallende en exclusieve materialen te huren. Daar ontvangen wij ook steeds meer vraag naar. Natuurlijk hebben wij nog steeds alles voor het standaard huisfeestje, maar je kunt bij ons ook terecht voor dat luxe 21-diner en de inrichting van een chique bruiloft of bedrijfsfeest”.
Frans: “Sinds jaar en dag ontwikkelen wij ook onze eigen materialen. Zo hebben wij onze eigen woodline stoeltjes en steigerbuis meubels geïntroduceerd. Dat brengt ook een stukje exclusiviteit. Onze chauffeurs moeten steeds vaker één LED bar naar bijvoorbeeld Amersfoort brengen, daar waar klanten ons vroeger inschakelden om alles voor ze te regelen. Met de komst van het internet is dat tegenwoordig anders, mensen zoeken dit het liefst zelf uit. De komst van de weddingplanner is daar ook een goed voorbeeld van”.

Alle type evenementen: groot tot klein, zakelijk en privé

Door de jaren heen heeft Party-Time Verhuur & Organisatie geweldige feesten, partijen en evenementen mogen organiseren en materialen mogen leveren. Marcel: “De opening van het Rabobank kantoor in Sint-Michielsgestel waar wij de inrichting en catering hebben opgepakt. Of het 55 jarig bestaan van Bokkendonk en de opening van het Lidwina ziekenhuis in Boxtel. Maar ook de eerste grote partijen die wij in 1998 en 1999 voor de PTT deden waren zeker noemenswaardig”. 
Frans: “De verzorging van de wielertour, ontelbare grote partijen voor De Ruwenberg en zelfs de Bosch Rexroth Tour waar wij twee weken mee reisden met de klant. Van kleine feestjes tot partijen voor 2.000 mensen. We hebben in feite alles gedaan. Soms zijn het de persoonlijke momenten die het meest bijblijven, bijvoorbeeld een uitvaart of een speciale gelegenheid bij mensen thuis. Zo kan ik mij herinneren dat iemand, als één van de eerste, een complete uitvaart thuis organiseerde. Dat is mooi als je daar een steentje aan kunt bijdragen”.

Een regio die steeds breder wordt

Marcel: “Als verhuurder in exclusieve materialen zien wij onze regio steeds groter worden. Onze chauffeurs moeten steeds vaker verder weg van huis. Den Haag, Dronten en Groningen zijn plaatsen die vaker voorkomen. Ook onze samenwerkingen met vaste partners, cateraars en organisatiebureaus brengt ons op vele plaatsen”.
Frans: “Dat zorgde er ook voor dat ons wagenpark flink is gegroeid. Op dit moment rijden wij met twee grote vrachtwagens, een kleine én een grote en kleine bus. Dat is natuurlijk mooi om die ontwikkeling te zien. 25 jaar geleden begonnen wij met het vervoeren in onze eigen auto’s”.

In de beginperiode werkten we nog met kladblokjes en post-it briefjes, nu gaat dat al weer jaren digitaal met een verhuurprogramma. Vroeger kenden wij alle klanten bij naam, nu is dat door de drastische toename van het aantal klanten en de opkomst van online bestellingen niet meer mogelijk.

Een vast en vertrouwd team

Frans: “Corine werkt al 12,5 jaar op het kantoor en sinds 2017 versterkt Rob het team om uiteindelijk bedrijfsleider te worden. Wat dat betreft is onze rol ook veranderd. 25 jaar geleden deden wij alles zelf, nu hebben wij een trouw team van 11 vaste krachten en 13 oproepkrachten. Waarvan sommige al jaren bij ons werken. Patrick en Hedwig zijn al meer dan 20 jaar in dienst en naast Corine werken ook Wesley en Ron al meer dan 10 jaar voor Party-Time”.   
Marcel: “Zo hebben wij met onze medewerkers door de jaren heen veel leuke dingen meegemaakt. Natuurlijk de jaarlijkse nieuwjaarsborrel en zomerbarbecue, maar ook de vele feestjes en etentjes. Die soms nog weleens uit de hand liepen. Het 12,5 jarig jubileum hebben we destijds groots gevierd met een open dag en feestavond. Daarnaast hadden we met het 20 jarig bestaan ook een feesttent op ons terrein”.

Onze positie als exclusieve verhuurder versterken

Frans: “Onze drive ligt in het verder uitbouwen van het bedrijf. We willen groei realiseren en ook de toekomst van het bedrijf continueren. Daarbij blijven wij ook het assortiment door ontwikkelen. Door te kijken naar wat de markt vraagt. Daar spelen wij op in door producten aan te schaffen en door zelf te blijven creëren”.
Marcel: “Dat blijft voor ons inderdaad het voornaamste focuspunt. Wij willen niet alleen het breedste assortiment voor alle benodigdheden voor feesten en partijen presenteren, maar juist ook groeien in ons exclusieve aanbod. Zodat klanten weten dat zij voor opvallende, creatieve en luxe materialen bij Party-Time moeten zijn”. 

Een gepaste viering

“In deze Corona-tijd heffen wij met onze medewerkers het glas op afstand en genieten zij van een exclusieve lunch-box. Later, als het weer mogelijk is, dan gaan wij ons 25-jarig jubileum uitgebreider vieren”. Wil jij jouw felicitaties delen met Frans, Marcel en het hele Party-Time team? Houd dan Facebook in de gaten, hier wordt de komende dagen meer leuke content gedeeld over het 25-jarig jubileum. Laat een berichtje achter, dat wordt zeer gewaardeerd.

[custom-facebook-feed]